RKTVC JO17-2 slaat op juiste moment toe en speelt gewonnen wedstrijd.

26 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Berlicum, 26 oktober 2019.

Na een vakantieperiode van 2 weken zonder voetbal staat vandaag de uitwedstrijd tegen BMC JO17-2 op het programma. Uit de eerste 3 wedstrijden heeft BMC 1 punt behaald, waar gezegd dat ze beide verloren wedstrijden tegen de titel kandidaten hebben gespeeld. Zodoende verwachten we op voorhand een pittige wedstrijd, maar waarin wel kansen liggen. Door de afwezigheid van Valentijn, hebben we een beroep gedaan op 3 spelers van de JO15-1; Serdar, Tim en Berkant.

De eerste helft wordt afgetrapt. Al snel is duidelijk dat RKTVC een stroeve openingsfase ondergaat, waarin we te slordig zijn, niet fel genoeg en de tegenstander wat laten voetballen. Het resulteert van weinig tot geen kansen, maar komen vroeg in de wedstrijd wel goed weg als BMC de lat weet te raken. In de 20e minuut weet RKTVC dan toch zijn eerste echte serieuze kans te creëren, waarbij Ginano is de eerste schot mogelijkheid nog op de doelman tast, weet hij de bal direct daarna terug te leggen op Mark, die direct, strak en hard, uithaalt en de bal de kruising in ploft; 0-1. Nog nauwelijks van het juichen bekomen krijgen we een kleine minuut later een corner, welke door Elyesa kort wordt genomen met Nathan en in de korte hoek weet Elyesa de doelman te verschalken; 0-2. Beetje geflatteerd en tegen de verhouding in, maar niet minder lekker! Direct is duidelijk dat de laatste fase in de eerste helft RKTVC het betere van het spel vertoond en ook actiever de bal het spel laten maken. Vijf minuten voor de rust maken we dan ook weer een verdiend doelpuntje, een voorzet van Ginano wordt uitverdedigd door BMC, maar door aanvoerder Damien direct op de pantoffel genomen, een WERELD doelpunt; 0-3!

Met deze tussenstand zou de wedstrijd gespeeld moeten zijn en RKTVC wat meer rust in het spel moeten brengen om de wedstrijd uit te spelen. Het tegendeel is echter waar. Door een fout van Jochem verliezen we binnen de zestien de bal, komt Nadir wat te wild uit en het balletje breed gelegd, met een leeg doel weet BMC wel raad; 1-3. Ondanks het slordige spel van RKTVC en het te lage tempo komen we niet meer in gevaar. Al lijkt het wel of de scheidsrechter het nog spannend wilt maken. Een door RKTVC betwiste overtreding wordt begeleid met een emotie opmerking van Berkant. Tot ieders verbazing resulteert dit in een gele kaart en moeten we met 10 man door. Zaak om in deze fase niet de 2-3 tegen te krijgen en solide als team te blijven spelen. Net voordat Berkant het veld weer in mag, heeft Cuneyt eindelijk zijn doelpuntje te pakken. Randje zestien weet Cuneyt weg te draaien en de bovenhoek te vinden; 1-4! Berkant komt er op het juiste moment in om het volgende doelpunt te vieren. Een kleine minuut na de 1-4 speelt Ginano, Youssri in en verschalkt Youssri de ver uit zijn doel gekomen doelman met een subtiel lobje; 1-5!

Het vertoonde spel kunnen en moeten we nog optimaliseren, maar bovenal mogen we tevreden zijn dat we weer 3 punten en bovenal wat doelpunten mee terug naar Tiel mogen nemen! Volgende week gaan we weer tegen Jan van Arckel JO17-1 aan de bak op eigen terrein!

Nog een speciale dank voor de spelers van JO15-1 die zeker hun meerwaarde hebben bewezen vandaag!