Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Predikbroedersweg 3
4003AL
TIEL
tel. 0344-618577

Een zaterdag met flinke buien en af en toe volle zon, voor het kunstgras waarop deze wedstrijd gespeeld wordt, maakt het niet uit.
Twee teams uit Tiel, veel jongens van beide teams kennen elkaar! Altijd net even wat spannender dan een gewone wedstrijd, zo'n derby!! 😬

In de eerste helft gaat het redelijk gelijk op. RKTVC combineert misschien net iets mooier maar neemt soms ook meer risico achterin. TEC speelt wat safer, gelijkmatiger. Wat voor zowel RKTVC als TEC geldt: combinaties worden afgewisseld met de lange bal maar beide teams missen ofwel de laatste voorzet op maat of iemand die de bal in het doel schiet. De toeschouwers staan onder een paraplu of onder de overkapping OEEHHHH en AAHHH na acties van hun teams te roepen. Of soms zich te verbijten. Ondanks de 0-0 ruststand hebben beide teams veelal best momenten met mooi voetbal laten zien. Alle spelers doen hun best. Het is nog niet te voorspellen wat er in de tweede helft gaat gebeuren, het kan nog alle kanten op. Het lijkt zo'n duel te worden waarbij gewacht wordt op wie de beslissende fout maakt, waar de ander dan van zou moeten profiteren.....

In de tweede helft gaat RKTVC in iets gewijzigde opstelling fel van start, een voorzet vanaf links wordt door een TEC speler met de hand tegengehouden in het 16meter gebied.  Penalty voor RKTVC: 0-1.
RKTVC blijft vervolgens iets meer het initiatief nemen maar ook TEC breekt met regelmaat uit, waarna ook TEC een penalty krijgt, die weliswaar gestopt wordt. We hebben dus 2 keepers, en beiden zijn ze penalty stoppers 💪!
Dat RKTVC ook kan uitbreken blijkt, is daarbij 2x succesvol waardoor score oploopt tot 0-3, de wedstrijd is beslist. TEC scoort later nog wel zodat de eindstand op 1-3 uitkomt. Grensrechter meent dat deze laatste buitenspel is, gaat uit z'n dak want wordt genegeerd door de scheids. De grensrechter aan de overkant wappert de hele tijd met z'n vlag en wordt continu serieus genomen door dezelfde scheidsrechter, soms juist ten onrechte. Ach wat, het is maar een spelletje 🤭

RKTVC heeft zich uitstekend hersteld van de afstraffing van vorige week, goed gespeeld jongens!!!!