RKTVC JO17-2 pakt eerste 3 punten op een ‘kurk’droog kunstgrasveld

21 september 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Leerdam, 21 september 2019.

RKTVC JO17-2 zal zijn wedstrijden in het eerste half jaar spelen in de derde klasse, waarbij we de eerste wedstrijd van de competitie in Leerdam worden verwacht om aan te treden tegen LRC JO17-2. Na beide 2 beker potjes gespeeld te hebben, met wisselend succes; RKTVC JO17-2 verloor de opening met 7-2 in Zaltbommel tegen Nivo Sparta, waarbij de wedstrijd geëindigd werd met 8 spelers (blessures/fitheid en de vakantieperiode), maar rechtte de rug thuis tegen WNC JO17-1 waarin het een 8-2 overwinning uit het vuur sleepte met in fases mooi combinerend voetbal. LRC won de eerste pot GJS JO17-3 (3-5), maar verloor vorige week met ruime cijfers van MEC’07 JO17-1 (10-3), desondanks blijven het maar cijfers en is het vandaag de eerste graadmeter.

Aftrap eerste helft, waarbij RKTVC in de opbouw fase goed combinerend aanvallen probeert op te bouwen, terwijl LRC op de counter, met lange ballen probeert toe te slaan. De eerste minuten gaan zonder al te veel problemen voor RKTVC gestaag vooruit, maar kansen levert het aan beide kanten niet op. In de achttiende minuut van de wedstrijd krijgt LRC zijn eerste kans en via het lichaam van Nadir gaat de bal erin; 1-0. Zaak voor RKTVC om de rug te rechten en zo snel mogelijk weer terug in de wedstrijd te komen. Helaas voor RKTVC vangt de keeper in deze periode 2 ballen op show achtige wijze en spat een hard schot van Elyesa op de paal uiteen. Na bijna een half uur gespeeld te hebben weet Damien dan Youssri met een splijtende steekpass te vinden en blijft Youssri ijzig kalm in een 1-op-1 duel met de doelman; 1-1. Het tempo van de blauwe gaat iets omhoog, waardoor we meer ruimte creëeren voor elkaar. Dit blijkt uitstekend te werken als Damien in de 35e minuut het balletje achter de verdediging neerlegt en Youssri ermee vandoor gaat; 1-2. De klok richting rust tikt langzaamaan weg, Youssri komt in balbezit op de flank, tracht bijna in duel te komen, maar legt de bal nog opzij, waarna deze door Mark wordt opgepikt en met een schitterende curve de kruising in wordt geschoten; 1-3. Klein minuutje voor rust pakt Joost met een te laat getimde tackle nog een gele kaart en moeten we 10 minuten zien te overleven met 10 man. Gelukkig is het na het uitverdedigen van de vrije trap wel direct rust om de organisatie neer te zetten.

Aftrap 2e helft, met 10 man probeert RKTVC het spel ten einde van de eerste helft weer voort te zetten en proberen we in deze fase LRC wat meer onder druk te zetten. Na een kleine 7 minuten spelen weet Elyesa op de zijflank door te soleren en vind Cuneyt met een pass, welke hem dwingt de zestien uit te dribbelen, maar met een echte spitsendraai, direct gevolgd door een schot, kunnen de blauwe weer juichen; 1-4. Echter van korte duur, een kleine 2 minuten later dwarrelt de bal over een iets te ver voor zijn doel staande Nadir, welke gehinderd door de laagstaande zon een tegentreffer oplevert; 2-4. Minutenlang staat RKTVC momenteel onder druk, waarbij het spel aanzienlijk slordiger is geworden en LRC jaagt op de aansluitingstreffer. RKTVC weet de boel goed te dichten en staat LRC geen doelpunt meer toe. In de 68e minuut van de wedstrijd breidt RKTVC de marge weer uit nadat Mark, Cuneyt weet te vinden en de tweede van de middag weet te scoren; 2-5. Met deze score is de wedstrijd gelopen, de laatste minuten worden uitgespeeld en het slotakkoord wordt bereikt na een korte corner tussen Valentijn en Nathan. Nathan ontvangt de bal en gooit deze de zestien in, waarbij die door enkele LRC spelers en Robbert gemist worden, maar door Ginano opgepikt kan worden. Deze draait en tussen 2 man van LRC weet te scoren; 2-6.

Met een solide overwinning neemt RKTVC de eerste 3 punten van het seizoen mee naar Tiel!