RKTVC JO17-2 laat ‘zwak’ FC Engelen zuinig wegkomen

28 september 2019 15:30

Accommodatie

Onbekend

Tiel, 28 september.

Vandaag stond de ‘tweede’ competitiewedstrijd op het programma. Ondanks de eerdere overwinning op LRC staat RKTVC bij aanvang gewoon op nul punten. LRC is een niveau lager gaan voetballen en eenzelfde scenario zit/zat er ook vandaag in. FC Engelen heeft immers de eerste wedstrijd met 16-0 verloren van Woudrichem, dit kon dus 2 kanten op, of Woudrichem is heel sterk en we gaan een gelijk opgaande wedstrijd tegemoet óf FC Engelen mag een degradatie kandidaat genoemd worden, die we met pressing en hoog tempo moeten kunnen oprollen, dat laatste zou achteraf gezien blijken, desondanks doet RKTVC er te weinig mee:

Bij de toss werd RKTVC de helften te draaien en tracht het voordeel te halen uit de stevige windsituatie. Waar gehoopt wordt op een wedstrijd in hoog tempo, blijft het bij RKTVC voorin stropen. FC Engelen komt in de beginfase geen moment echt in balbezit en RKTVC voert de druk aardig op, alleen blijven spelers veel te lang dribbelen in plaats van snel combineren; wat weinig tot geen kansen oplevert. In de achttiende minuut van de wedstrijd komt er dan eindelijk een mooie opbouwende actie op gang. Youssri krijgt de bal met een steekpass ingespeeld en kan gelijk het strafschopgebied in dribbelen, met een balletje breed biedt Youssri, Mark de kans om de bal in een leeg doel binnen te tikken en zo leidt RKTVC nu ook in cijfers de wedstrijd; 1-0. Maar het gevoel om nu echt door te drukken ontbreekt aan de zijde van RKTVC, terwijl er met een hogere tempo toch echt al een ruimere marge opgebouwd had kunnen worden. Pas een kleine tien minuten later werd RKTVC weer een echte kans te creëeren, maar is het ook gelijk raak! Met een bekeken voorzet van Valentijn, belandt de bal, na het doorkoppen van een speler van FC Engelen voor Youssri en die drukt beheerst af; 2-0! Na de 2-0 volgt er een kleine fase waarin het tempo voor RKTVC iets omhoog, kleine kansen dringen zich aan, maar het lukt onder andere Cuneyt niet om het doel te vinden vandaag. Echter kan Cuneyt in de 32e minuut Youssri bedienen en is inmiddels een voldoende marge van drie doelpunten opgebouwd; 3-0. Met dat gevoel lijkt RKTVC vervolgens ook te spelen. Het gevoel van een gewonnen wedstrijd sluipt in de hoofden van enkele spelers en het spel wordt steeds stroever en langzamer, waardoor we maar liefst 4 maal buitenspel staan in een korte fase. De vierde maal levert zelfs een tegendoelpunt op. Uit de buitenspel vrij trap, maakt Valentijn in de vervolg actie en niet nodige overtreding op de helft van FC Engelen, ter hoogte van de middellijn. Lopende speler van FC Engelen, nieuwe bal vooruit en Melih timed verkeerd, waardoor de bal in de loop van de speler van FC Engelen beland. Met een werkelijk prachtig doelpunt schiet die hem in de kruising. Onnodig maar een leermoment; 3-1.

Tweede helft begint na een goed gesprek in de rust, maar het mag niet baten. FC Engelen is niet bij machten om het RKTVC moeilijk te maken, maar ook RKTVC lijkt er vandaag weinig zin in te hebben. Na een kwartier aanzien brengt de technische staf een aanvallende wissel in. Verdediger Joost verlaat het veld ten bravoure van aanvaller Ginano. Koud in het veld krijgt Ginano gelijk, binnen net strafschopgebied, een trap op zijn enkel. Blessure, overtreding... maar géén strafschop?!? Na de behandeling van Ginano, komt de scheidsrechter terug op zijn eerder gemaakte beslissing en kent RKTVC toch een strafschop toe. Gehavend gaat Ginano achter de bal staan. Met wat geluk - Ginano schiet de bal recht door het midden, tegen de doelman aan, maar hij belandt alsnog in het zijnet - benutten we de strafschop; 4-1. Het verzet (als dat er al was) van FC Engelen is over. RKTVC is nu voortdurend in balbezit en statistisch gezien zou dit wel eens een 80-20 % verhouding kunnen zijn. Met een lopende Ginano lijkt er voorin meer elan, maar zijn voorzetten komen vandaag niet gewenst aan, dus wederom werd RKTVC maar weinig te creëeren vandaag. Een kleine tien minuten voor tijd kan Nathan dan alsnog, op aangeven van Valentijn een doelpunt extra maken; 5-1. Direct ontvangt een speler van FC Engelen een gele kaart na aanmerkingen op de leiding, na 2 niet goed genomen aftrappen. De laatste tien minuten besparen we maar in het verslag, want zoals de wedstrijd was, zijn deze ook als een nachtkaars langzaam uitgegaan.

Vandaag waren dubbele cijfers zeker haalbaar en mogen we ons zelf dat verwijten. Echter moeten we ook gemotiveerd blijven, want de drie punten zijn binnen, althans.... even afwachten maar 😅