Datum

26 september 2020 13:30

Accommodatie

Onbekend

Na de 2-3 overwinning in Beusichem tegen BZS, wilt RKTVC de ingeslagen weg verder voortzetten, zaak hierbij is om zich te mengen tussen de ploegen zonder puntverlies. Dit moet dan gebeuren tegen Groot-Ammers JO15-1, die in hun laatste wedstrijd een 3-7 nederlaag tegen MEC’07 te verwerken hebben. In de wetenschap dat RKTVC met maar liefst, zij het geflatteerd, 2-8 verloren heeft van hetzelfde MEC’07 wordt een gelijkopgaande wedstrijd ingeschat. Echter hebben we de woensdag voorafgaand al zonder Max, Enes en Burak moeten trainen vanwege ziekte. Waar Max er gelukkig wel bij was, haakte Enes en Burak definitief af voor vandaag en dat voelt voorafgaand aan de wedstrijd als een aderlating. Gelukkig springt Alwin in het gat, waarmee we toch een sterke basis neer kunnen zetten!

RKTVC begint voortvarend aan de eerste helft en heeft veelal het balbezit en speelt daarbij tot diep op de helft van de tegenstander. Het duurt dus ook nog geen vijf minuten of Sam heeft, op aangeven van Niels, RKTVC al de voorsprong bezorgd; 1-0! Binnen 10 minuten spelen is zelfs de marge al verdubbeld door Sam, die ditmaal op inspelen van Merlin de voorsprong vergroot; 2-0! Daarbij gezegd hebbende kwam Merlin op schitterende wijze door op de linkerkant het strafschopgebied binnen en gunde Sam de bal. Na een kleine tien minuten was de wedstrijd al in het slot gegooid door Benjamin die de derde van de middag voor zijn rekening nam na een afvallende bal; 3-0! Na de derde wordt er door RKTVC lichtjes wat gas teruggenomen, maar komt het in de eerste helft niet in gevaar. Na een kleine twintig minuten spelen wordt Benjamin op schitterende wijze door Paiman bereikt, die de bal over de verdediging legt. Met een borst aanname en vervolgens een droge knal vanuit de volley staat de teller op 4-0! Vervolgens is Paiman nog niet klaar met strakke ballen afleveren, want tien minuten voor rust speelt hij Sam goed in de diepte in, die vervolgens wegdraait en zijn hattrick op het scorebord zet; 5-0! Vervolgens komen Koen en Nizar, Timo en Rafiq aflossen en mogen ze direct het feestje van Sam meevieren. Luttele seconden na de wissels weet Niels met een hoekschop de volledig vrijstaande Sam in te spelen en staat zijn teller inmiddels al op vier en RKTVC op 6-0! Op de valreep voor rust mag Sam nogmaals in de belangstelling staan. Een bal van Alwin in de diepte wordt door Sam goed opgepakt en knap afgerond; 7-0!

Inmiddels wordt Max dankzij de doelman van JO15-1 warm gedraaid voor zijn invalbeurt. Waar dit niet ten koste van een één-op-één wissel gebeurt, is Paiman het kind van de rekening, ondanks zijn uitstekende spel op het middenveld! Weinig aanwijzingen volgen in de rust, want iets wat goed gaat, hoeft niet aangepakt te worden en dat perfectioneren is juist de taak van de jongens zelf! Al na vijf minuten herpakt RKTVC zich in de score. Het is Benjamin die de bal vanuit een scrimmage weet binnen te tikken en direct erna een onderonsje met de leider en tevens zijn vader heeft, dat gaat hem centen kosten! Waar de leider een persoonlijke rekening voorgeschoteld krijgt, is vijf minuten later de trainer de Sjaak. Achtereenvolgend Alwin en Sam weten de teller naar dubbele cijfers te schieten; 10-0! Binnen het kwartier na rust is Max dan inmiddels de spil in de wedstrijd. Eerst wordt Max neergelegd in de zestien, waarbij de strafschop, zij het nipt, door Niels binnen wordt geschoren; 11-0! Staat daarna Max zelf met zijn eerste van de middag op het scorebord; 12-0! Tijd voor een nieuw wisselmoment, waarbij aanvoerder Benjamin (op eigen verzoek) en Jelte worden vervangen door Timo en Rafiq, is de feestvreugde al weer snel te vinden. Sam is deze middag nog niet het scoren verleerd en brengt zowel de 13-0 als de 14-0 op het scorebord! Dit is dan toch het moment op Sam zijn wissel te geven, ondanks dat die uiteraard nog even lekker door wilde, maar Paiman is dankzij zijn goede spel nog wat speelminuten beloofd! Ondanks dat de spanning er inmiddels al ruimschoots vanaf is, slaan Nizar en Merlin in dezelfde minuut direct na elkaar nog toe en staat de eindstand op het scorebord; 16-0!!! Koen haakt nog geblesseerd af en wordt vervangen door Jelte, maar de wedstrijd zal als een nachtkaars uitgaan. Desondanks gaan we er zeker vanuit dat het publiek (vooral de blauwe supporters) hebben genoten van de show die RKTVC vandaag weggaf en nog gratis ook 😉!

Volgende week, wederom, een thuiswedstrijd. Ditmaal komt de fysieke tegenstander uit Beesd en het tijdstip is uiteraard weer 13:30 uur! Nog een week goed trainen, genieten van de beloning en wat extra soep voor Burak en Enes en hopelijk zijn we dan weer compleet!