Collectief spelend RKTVC pakt verdiende overwinning!

3 oktober 2020 13:30

Accommodatie

Onbekend

Tiel, 3 oktober 2020:

RKTVC heeft na 2 speelrondes de eerste plaats, op doelsaldo, stevig in handen en wilt vandaag minimaal een extra week deze positie vasthouden. Na overwinningen tegen BZS (2-3) en Groot Ammers (16-0) zal het dan vandaag moeten gebeuren tegen Beesd. Beesd heeft in de tweede speelronde met 1-0 gewonnen van BZS en zag de eerste wedstrijd uitgesteld worden. Kortweg gezegd wisten we enigszins waar we aan toe waren, maar aan de andere kant bleef het gissen. We zouden ons in ieder geval instellen op een fysieke tegenstander en deze willen we weer in een 3-4-3 formatie bestrijden.
De aftrap in de eerste helft wordt door RKTVC verricht en dat gebeurd met Burak en Enes op de bank. Beide spelers hebben ruim anderhalve week niet meegedaan aan de team activiteiten en zijn daarom gepasseerd. Desondanks staat er een goede basis op het helft. De eerste fase van de wedstrijd is het echter Beesd wat het spel maakt en daarbij de kansen krijgt. Beide kansen worden echter uitstekend gepakt door doelman Max die vandaag waarschijnlijk de beste wedstrijd van zijn carrière speelt, dat is mooi meegenomen voor RKTVC. Dit gevoel van een niet te passeren doelman komt ook door tot de rest van de jongens. De rust komt er steeds beter in en RKTVC begint meer en meer controle over de wedstrijd te krijgen. Na een aftastende fase worden er goede aanvallen opgezet, maar tot grote kansen leidt dit verder nog niet. Tot een minuut of tien voor tijd, als een bal goed teruggelegd word op Tim, die vanaf tweede lijn hard uithaalt, maar ook de doelman van Beesd zit goed in de wedstrijd en tikt de bal knap over! Beide een grote kans gehad, beide een goede doelman op doel en dus is een logische bril stand bij de rust het gevolg.
Waar Burak al snel moest invallen, toen Max een tikje had gekregen en even gewisseld wilde worden, kwam Enes in de rust in de ploeg. Hiermee gaat het fysieke spel van RKTVC ook omhoog, aangezien alle vier de JO15 spelers inmiddels op het veld staan. Het overwicht van RKTVC komt hierin steeds beter naar voren. Beesd kan nog wel voetballen, maar krijgt een lange tijd de bal niet binnen 30 meter van het doel van RKTVC, de verdediging van RKTVC staat vandaag echt optimaal te presteren! Op een kwartier spelen in de tweede helft lijkt een tegenaanval van RKTVC lijkt in niks uit te monden, maar Burak ziet als een echte spits de doelman van Beesd te ver voor het doel staan en met een prachtige lob die ruim op tijd daalt valt de voorsprong van RKTVC te bejubelen; 1-0! Toch blijft het sportpark stil, alle supporters zitten thuis voor de buis de wedstrijd te bewonderen, want toeschouwers zijn helaas niet welkom de komende drie weken. Ondanks een laatste slot offensief komt RKTVC niet voorbij misschien wel de beste speler aan RKTVC zijde vandaag: doelman Max!
Met negen punten uit de eerste drie wedstrijden, 20 doelpunten voor en slechts 2 tegen staat RKTVC wederom een week bovenaan! Volgende week spelen we de lastige uit wedstrijd tegen MEC’07, waarin we nog iets van de beker nederlaag recht te zetten hebben!