Datum

26 september 2020 14:45

Accommodatie

Onbekend

Na een goede voorbereiding is RKTVC JO19-1 de competitie ook uitstekend begonnen.

In de beker werd redelijk eenvoudig gewonnen van Sleeuwijk (6-2), Hardinxveld (9-3) en DSC (5-1). Allemaal ploegen die net als RKTVC uitkomen in de Hoofdklasse. In de volgende ronde wacht een uitwedstrijd tegen VFC Zwaluw uit Vught, ook spelend in de hoofdklasse.

Vorige week werd de competitie begonnen met een 7-0 overwinning op OSS’1920 JO19-1. Doelpuntenmakers Yekta (2), Safwan (2), Alex (2) en Jelle. Deze overwinning hebben we echt als team behaald waarbij het ook erg prettig was dat we de “0” gehouden hebben.

Afgelopen zaterdag moesten we op bezoek bij OJC Rosmalen. Dat we ons konden omkleden in kleedkamer 28 en 29 zegt al iets over de grootte van de club. Op het fraaie hoofdveld begon de wedstrijd een kwartiertje later dan de bedoeling was omdat de wedstrijd van de JO17 behoorlijk uitliep. OJC was de competitie begonnen met een 3-2 nederlaag bij Tricht. We konden dus een pittige tegenstander verwachten omdat Tricht een zeer goede lichting heeft en zeker om het kampioenschap zal meespelen. Zo werd in de beker ook al gewonnen van Kozakken Boys dat speelt in de 4e divisie.

De eerste helft was gewoon heel erg matig. Veel balbezit voor RKTVC maar het baltempo was veel te laag om OJC echt in de problemen te brengen. OJC, spelend met 5 verdedigers beperkte zich met name tot het spelen van de lange bal.

In de 17e minuut wordt een pass van achteruit onderschept. Vanaf de rechterkant volgt een hoge voorzet die bij de 2e paal zomaar binnenvalt (1-0). Niet veel later valt ook nog eens de 2-0 als we niet attent zijn bij een schot dat via de lat terug het veld inkomt. De spits van OJC kan eenvoudig scoren.

Gelukkig komt de aansluitingstreffer al snel als Jeroen van een meter of 20 uithaalt en de bal laag in de hoek binnen schiet (2-1). Voor Jeroen zijn eerste treffer sinds de F-jes.

Tijdens de rust worden de “puntjes op de i” gezet en wordt duidelijk besproken hoe we deze wedstrijd nog gaan winnen.

3 minuten na rust komt de gelijkmaker al op het bord als Safwan een penalty overtuigend binnen schiet (2-2). De eerste 30 minuten na rust komt OJC ook nauwelijks op onze helft te spelen. De kansen stapelen zich op maar Jelle en Mick hebben het vizier niet op scherp staan. De aanvallen zijn prima maar net de laatste pass of keuze tussen afspelen of zelf schieten wordt niet goed gemaakt.

De vermoeidheid begint wat toe te slaan en het laatste kwartier moet ook Jesper weer in actie komen om ons voor een achterstand te behoeden.

Diep in blessuretijd komt RKTVC nog 1 x met een aanval. Gino heeft de bal rond de middenlijn en vanaf de kant zagen we de scheidsrechter zijn fluit al naar zijn mond brengen. Gelukkig besloot hij toch niet te fluiten midden in een aanval en zo kon de bal nog 1 x diep gespeeld worden. 2 spelers van ons stonden overduidelijk buitenspel maar de grensrechter van OJC was (gelukkig voor ons) niet bij de les. De bal valt over de verdediging en Jelle rondt overtuigend af (2-3). Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter toch af in deze sportief verlopen wedstrijd!

We hadden het onszelf veel makkelijker moeten maken maar uiteindelijk telt de overwinning. De winst is dat we ons na een achterstand kunnen terug knokken. Vorig seizoen hadden we deze wedstrijd niet meer om kunnen draaien maar de spirit en sfeer in het team zijn prima. Dit in combinatie met ons voetballend vermogen geeft ons ook de mogelijkheid om voor het kampioenschap in de Hoofdklasse te gaan! Sterker nog, daar moeten we ook voor gaan! Die druk moeten we onszelf ook opleggen zodat we ons ook op mentaal vlak blijven ontwikkelen.

Zo is RKTVC na 2 wedstrijden samen met Tricht nog zonder puntenverlies en staan we op doelsaldo bovenaan!