RKTVC benut de vele kansen niet in de Tielse JO15-1 Derby!

Datum

19 september 2020 13:00

Accommodatie

Onbekend

Wie had nou niet naar deze wedstrijd uitgekeken, de eerste competitie wedstrijd Hoofdklasse Zuid?!
Sommige ouders van spelers waren er zelfs lichtelijk nerveus van 😜.

De wedstrijd wordt op svTEC terrein gespeeld en het is schitterend weer.
Het elftal van RKTVC is gemiddeld wat jonger in leeftijd (veel JO14) dan TEC. Vooral RKTVC staat dus voor een zware opgave.
En wat zien we? Na een paar minuten over en weer is het RKTVC die keer op keer uitgespeelde kansen krijgt! Het is bijna een wonder dat het geen 0-2 staat. Vervolgens krijgt TEC ook een superkans en meteen daarna RKTVC wéér alleen voor het TEC doel. En toch gewoon 0-0 nog steeds. Kan bijna niet dit!!

Als RKTVC had doorgedrukt..... maar dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde: bij RKTVC viel de geroutineerde centrale verdediger uit door een blessure! Ai, dat komt nu niet goed uit! Direct daarna kwam RKTVC lang zwaar onder druk te staan en viel de 1-0 en dat was de ruststand.
De 2e helft begon met 2 grote kansen voor TEC, later herstelde het veldevenwicht weer. RKTVC creëerde in de 2e helft wéér een paar 100% kansen maar de bal wilde er vanmiddag gewoon NIET in! Bij TEC wel en de eindstand werd 2-0. Doodzonde, RKTVC heeft zichzelf echt tekort gedaan vandaag als het gaat om aantal kansen benutten.

TEC was deze wedstrijd fysiek wat slimmer (beter gebruik lichaam), fysiek iets sterker en waren ze vaak net eerder bij de bal. En dat maakte wel degelijk verschil, gemiddeld iets meer veldoverwicht maar RKTVC is niet weggespeeld, ze hebben dapper gestreden en qua kansen theoretisch een gelijkspel kunnen halen. Maar de praktijk telt!

Dit RKTVC heeft veel meer potentieel maar dan liefst zonder blessures, soms net even scherper zijn en mét benutten van doelpunten! âš½